Megvillantották a legdurvább Mercedes sportkocsit

2016.06.16. 06:02

A Mercedes sportrészlege eddig meghagyta a képzeletbeli koronát a korábbi SLS sportkocsinak, hisz azt mondták, az AMG GT-t elérhetőbb autónak szánják. Ám a turbós V8-asban nyilvánvalóan sokkal nagyobb a potenciál, és úgy tűnik, az idén már megkezdik ennek teljes kiaknázását.

Egyelőre néhány sötétből kikandikáló részletet mutattak az új változatról, az AMG GT R-ről, amelyeken kivehető a karbonszálas tető, és az érdekes, zöld-arany-szürke színkombináció. Emellett közzétettek egy rövid videót is, ahol hallható az autó brutális hangja. Azt viszont, hogy milyen erős lesz a GT R, még nem árulták el, így csak a korábbi pletykák alapján sejthető, hogy valahol 570 és 585 lóerő között lesz a teljesítménye. Az SLS AMG 6,2 literes szívómotorja 575 lóerős volt, míg az eddig bemutatott legerősebb utcai AMG GT-t, az S változatot 510 lóerős motor mozgatja.

Ezen a szinten a teljesítmény elsősorban persze presztízskérdés: hiába van elenyésző különbség vezetési élményben 510 és 580 lóerő között, a Mercedes nyilván nem engedheti meg magának, hogy ne licitálja túl a Porsche 911 Turbót, amelyből az S változat 580 lovas. És állítólag ez még nem is a számháború vége: később lesz egy még durvább Black Edition is, amely talán a 610 lovas Audi R8 csúcsváltozatnál is nagyobb teljesítményt adhat le.