Negyvennel csökkenhet a VW típusok száma

2016.06.20. 16:13

Jelenleg mintegy 340 féle típust számlál a Volkswagen csoport választéka, ami még úgy is rengeteg, hogy ezen 12 márka osztozik. A német Handelsblatt híre szerint azonban legalább negyvennel csökken ez a szám a következő kilenc év során.

Ha a jelenlegi választékot nézzük, a ma gyártott, de utód nélkül eltűnő modellek száma még nagyobb lehet. A VW ugyanis legalább tucatnyi elektromos és hibrid modellt is ígért, így akár 50 és 60 között is lehet azoknak a típusoknak a száma, amelyek eltűnhetnek a kínálatból. A gyár szóvivője egyelőre azt mondta, a pontos számról egyelőre még nem esett szó, de azt nem tagadta, hogy a kínálat karcsúsítása is szerepel a tervek között. Mindenesetre számíthatunk rá, hogy a házon belül egymással versengő modellekből kevesebbet fejlesztenek majd – az sem lehetetlen, hogy egyes márkák bizonyos területekre szakosodnak majd.

A Volkswagen vezetősége a múlt héten nagy vonalakban vázolta, hogy mit tervez a hatékonyság és a nyereség javítása érdekében, de részleteket egyelőre nem mondtak. Azt ígérték ugyanakkor, hogy az év végéig a cég minden márkája számára kidolgoznak egy-egy részletes akciótervet – ezekből derül majd ki, hogy eladják-e a 12 márka valamelyikét, illetve hogy milyen irányban fejlesztik a megmaradó márkák kínálatát.