Már nem is titkolják az új Porsche Panamerát

2016.06.23. 17:18

Az Autojunkon jelent meg két fotó, amelyek Zuffenhausenben, a Porsche központ közelében készültek. A Porsche Panamera második generációja látható rajtuk, lényegében álcázás nélkül, csak néhány részletet fed még mindig ragasztószalag.

Az autó karaktere szemből nem változik sokat, csak az alsó légbeömlők formája más, mint a jelenleg kapható típuson. Ugyanakkor hátulról egész más lett az autó: az övvonal feletti rész nem szűkül úgy össze, mint korábban, más vonalvezetésű az oldalablaksor hátsó része – sokkal inkább 911-es szerű lett – és a hátsó lámpák formája is egyértelműbb. A régi, púpos farrész, amely rengeteg kritikát kapott korábban, láthatóan a múlté.

A motorválaszték állítólag alaposan megváltozik: háromliteres V6-os és négyliteres V8-as turbós benzinmotorok, valamint ugyanekkora hat- és nyolchengeres dízelmotorok kerülnek az autó orrába, amelyek valószínűleg kivétel nélkül a VW csoport szabvány-motorjai közül kerülnek ki. A saját fejlesztésű 4,8 literes V8-ast nyugdíjazzák, ahogy a Porsche saját fejlesztésű V6-osát is. A motorokhoz állítólag új automata váltó is jön, immár nyolc sebességi fokozattal.

A bemutató pontos időpontját egyelőre nem ismerjük, de nem lehet nagyon messze, ha a Porsche már egyáltalán nem takargatja az új modellt.