Még erősebb Focuson dolgozik a Ford?

2016.06.23. 06:05

Az aktuális Focus RS a maga 350 lóerejével és összkerék-hajtásával eleve a legdurvább sportkompaktok közé tartozik, de egészen biztos, hogy bőséggel van még benne tartalék. A legújabb kémfotók arra utalnak, hogy ezt a Fordnál meg is próbálják kiaknázni – egyes feltételezések szerint az új modellváltozat az RS500 nevet kapja.

Ami biztos, az az, hogy a képeken látható tessék-lássék álcázott prototípus több ponton is látványosan különbözik a most megvásárolható Focus RS-től. Plusz nyílásokat vágtak a ködlámpák mellett és a motorháztetőn, ez pedig nagyobb teljesítményű motorra és fékrendszerre utalhat. Hogy meddig növelhető a 2,3 literes négyhengeres teljesítménye úgy, hogy megfeleljen az emissziós normáknak, azt nehéz megmondani, de más gyártók utcai turbós négyhengeressel már túlszárnyalták a 190 lóerőt literenként, ami a Ford esetében több mint 430 lóerőt jelentene.

Bármit is fejlesztenek azonban, az biztos, hogy hamarosan láthatjuk az eredményét. Az aktuális Focus ugyanis már vagy hat éve piacon van, és hiába szabták át az orrát nemrégiben, egy-két éven belül jönnie kell az utódnak, ha a Ford fenn akarja tartani a típus versenyképességét.