Pályán is bizonyíthat a lengyel szupersportkocsi

2016.06.23. 14:50

Többször is láthattuk már az Arrinera Hussayra sportkocsit, amely, ha lassan is, de valóságossá vált. Ez itt például a GT4-es szabályok szerint megépített versenyváltozat, a Hussayra GT, amelyet megfuttatnak a Goodwood-i közönség előtt is, alighanem a hírverés kedvéért, de előtte még mentek néhány kört a Bruntinthorpe Aerodrome – az egyik brit repülőtér a sok százból – aszfaltján, szakadó esőben.

A Hussayra versenyváltozata látványosan különbözik az utcai modelltől: a magasabb hátsó szárny, a nagy első splitter és a kisebb oldalsó légterelők alkotta aerodinamikai csomagot állítólag a Varsói Műszaki Egyetem szakemberei dolgozták ki a sportkocsi számára. Ebbe a változatba is a Corvette-ből ismert, 660 lóerős kompresszoros V8-as motor kerül. A felvételről egyébként annyi derül ki, hogy a Hussayra hangja bestiális, viszony belül meglehetősen zajos, és az ablak párátlanítása nem teljesen megoldott.

Ez tulajdonképp arra bizonyíték, hogy a Hussayra működőképes, de addig, hogy meggyőzzék a lehetséges vásárlókat, hogy egy ilyen gépre valóban érdemes egy kisebb vagyont költeni, még nagyon sokat kell tennie az ismeretlenségből érkező márkának. Egyebek közt lehet, hogy érdemes lenne a versenyautót elindítani egy szem előtt levő sportkocsi-bajnokság GT4-es kategóriájában – néhány győzelem biztosan jót tenne az Arrinera hírnevének.