Gyökeresen átalakulhat a BMW i8

2016.06.24. 15:58

A brit Autocar értesülései szerint már elkezdték a BMW i8 utódjának tervezését, amely már tisztán elektromos hajtású lehet. Az autó karbonszálas vázszerkezetét úgy alakítanák át, hogy az alul középen végigfutó alagútban egy nagyobb akkucsomag is elférjen.

Az információ állítólag egyenesen a BMW fejlesztőközpontjából származik: ezek szerint jelenleg kétmotoros hajtással kísérleteznek. Egy-egy motor teljesítménye 270 lóerő, így a rendszer összteljesítménye elvileg elérheti az 540 lóerőt. Így az i8 legalább ezen a téren a Tesla nyomába eredhet, már csak azért is, mert a németek kétajtósa állítólag nem lesz nehezebb, mint most, azaz nem mennek fele másfél tonna fölé. A következő i8 persze még elég távol van a megvalósulástól: úgy tudjuk, még csak fejlesztési prototípusként létezik. Még az aktuális modell is csak két éve kapható, azaz 2020 előtt nemigen várható, hogy leváltsák.

A pletykák szerint a modellváltás előtt még várható egy kevésbé mélyreható modellfrissítés: az i8 ennek kapcsán nagyobb töltéstároló képességű akkumulátor-csomagot, és drótnélküli töltőberendezést kap majd, sőt, a hajtáslánc teljesítményét is fokozzák, a jelenlegi 362-ről nagyjából 400 lóerőre.