Álcázott BMW? Valami érdekeset videózott az olvasó

2016.06.26. 14:22

Kedves becsületesnepper! Los Angelesben élek és az imént sikerült lekapnom ezt a BMW-gyanús álcázott autót a freeway-en. Sajnos a tükörből való videózás vezetés közben még nem megy tökéletesen, majd gyakorlom. Bocs ha zavartalak, gondolom naponta százszámra kapsz ilyen szemetet. Üdv, Gábor

Gábor kettőt tévedett, amikor nepperünknek elküldte levelét ezzel a remek videóval. Sajnos a kémvideózás nem tartozik az olvasóink kedvelt hobbijai közé, így ilyen zseniális (minden irányból látszik az autó - kormánnyal a kézben ez már Zsigmond Vilmos-i magasság) videókat nagyon ritkán kapunk, másrészt ez messze nem egy BMW. Eltartott egy ideig, mire leesett, de az autó a fólia alatt egy Fisker Karma-utód, egy VLF Destino. Ez: 

A VLF Destino az idén alapított VLF első autója lesz. A tulajdonosi köre valami fura összefonódásban van a néhai Fisker Automitive-val, melynek egy befuccsolt próbálkozása volt a Karma sporthibrid. A Destino az ő idénre ígért autójuk lesz, amely szinte egészében megörökölte a Karma formáját. Egy kicsit talán ferrarisabbra szabták a formát, a hajtást viszont ahogy volt, kidobták. A helyére a Corvette-féle 6,2 literes V8-as került, valamivel több mint hatszáz nagyon nyers lóerővel.

Egyelőre ennyit tudni az autóról. A képeken a korábban bemutatott változatokat látni, a végleges verzió valószínű a videóban látható, a fólia alatt. A hírek szerint Michiganben gyártják majd. Hogy akkor miért Kaliforniában kapta el Gábor? Arra talán az állam erős dizájnipara a válasz, amire amúgy a BMW is sokat épít. Egy ilyen központot látogatott meg nemrég Winkler is: Itt készült az X5-ös, a Nokia, meg a szájvíz.

Friss: Illetve az is lehet, hogy nem a VLF Destino lett levideózva. Többen írták, hogy ez inkább egy másik Karma-utód lesz, egy Karma Revero, amit a Finnországból Kaliforniába szállított gyártósoron raknak össze.