Tizenhárom éves Corvette-et 57 mérfölddel?

2016.06.27. 08:23

Újabb szétféltett autó tűnt fel az eBay-en az ezredforduló autógyártásának egy közepesen ritka példányaiból: íme egy Chevrolet Corvette 2003-ból, amin még ott vannak a gyári védőfóliák. 

57 mérföld (92 kilométer), a hirdetés szövege szerint csupán ennyi múltja van ennek a bordó C5-ösnek, amit gazdája ismeretlen okból megmentett 13 évnyi használattól. Konkrétan egy 50th Anniversary Edition, ami anno egy körülbelül ötezer dolláros felárat jelentett, de a jó állapotban megóvott fényezés, a bőrülések, sokféle kényelmi funkció mind annak hozadéka, és könnyen lehet, hogy most sokszorosan kifizetődik majd a tulajdonosának. Akinek a motivációja egyébiránt ismeretlen, a hirdetésben is mindössze annyit árul el, hogy 2003 óta minden hónapban beindította az autót és négy-hat havonta meg is járatta, így az állás nem tette tönkre a hajtást. Ja, és persze minden egyes dokumentáció megvan az autóhoz, de mi ez amellett, hogy a védőfóliák is hiánytalanok.

A tények ismeretében mellékes információ, de a motorháztető alatt egy 5,7 literes V8-as van, szolid 350 lóerővel. Az a bizonyos 0-100-as sprint – amit jó eséllyel még sosem élt át – alig öt másodperc neki. Ezt a tulajdonságát valószínű a jövőben sem használja majd, mert ahogy a hirdetés is írja, ennek múzeumban a helye. Amerikai gyűjtői/múzeumosai talán épp matekoznak az áron. Sietniük nincs hova, az online aukcióból még hat nap van hátra.