Fotókon a következő Citroën C3

2016.06.28. 16:30

Az olcsó és különös ötletekkel teli Cactus láthatóan sikert aratott – nem csoda, hogy ugyanezt a fazont használták fel a C3-as következő generációjánál is.

A gumibetét az ajtókon, a fényezetlen műanyagok az autó alján körbe, a kétszínű fényezés és a jellegzetes orrkialakítás mind hasonló, de a C3 méreteiben és arányaiban látványosan hasonlít a Peugeot 208-ashoz. A tetővonal és az oldalablakok beosztása árulkodik elsősorban: a fejlesztés a PSA pénzügyi válságának mélypontján indult, így nyilván olyan megoldás kellett, amit minél olcsóbb kivitelezni. Alighanem így lett oda a C3 kupolateteje, ám annyit azért változtattak a burkolat lemezein, hogy a 208-assal fennálló szoros rokonság csak a második pillantásra tűnjön szembe.

A két autó méretei viszont alig térnek el, legalábbis az alapján, ami eddig kiszivárgott az új típusról: a C3-as 3,99 méter hosszú, 1,75 méter széles, 1,47 méter magas és 2,54 méter tengelytávú. A csomagtartó 300 literes, a fordulókör pedig 10,7 méter átmérőjű – mindkét érték jobb valamivel, mint a Peugeot testvérmodell jellemzői.

Ennél többet egyelőre nem tudunk az új C3-asról, de valószínű, hogy ha a gyári képek így kikerülhettek az internetre, akkor legfeljebb napok lehetnek hátra a premierig.