Lelepleződött a Renault Fluence utódja

2016.06.28. 06:15

A szépen beméretezett rajzok alapján már nem nehéz elképzelni, milyen is lesz a Renault új szedánja. Az elődhöz hasonlóan ez is feszegeti a kompakt kategória határait – azt viszont csak remélhetjük, hogy az ára is hasonlóan barátságos lesz.

A méretezésből látszik, hogy lépcsős hátú Mégane-származék 4,63 méter hosszú, 2,711 méter tengelytávú 1,443 méter magas és tükrökkel együtt mérve 2,058 méter széles. Így lényegében minden irányban túlnőtt a Fluence-on, igaz, nem drámai mértékben: a hosszkülönbség csupán 1,2 centi, a szélesség vagy két centit, a tengelytáv pedig alig egyet nő. Ekkora változásokat pedig aligha lehet szabad szemmel kiszúrni. Néhány literrel nyilván a csomagtartó is nagyobb lesz, bár erre vonatkozó adatokat egyelőre nem láttunk.

Egyelőre az sem biztos, hogy mikor mutatkozhat be a Fluence utódja, de ha már a kezelési könyveket is elkészítették, akkor valószínűleg egy éven belül meglesz a bemutató. Nem csodálkoznánk rajta, ha ezt valahol Európán kívül tartanák, hisz a Fluence, bár itthon egész népszerű, Európának csak a keleti felén kelendő. Ugyanakkor kulcsmodell a Közel-Keleten, Kínában és Latin-Amerikában, ahol az efféle kisebb szedánok még mindig népszerűbbek az ötajtós kompaktoknál.