Bogár 85 millióért – megéri?

2016.06.29. 06:14

Természetesen a VW Bogarakból is számtalan alváltozat létezik, némelyik kifejezetten értékes, mint ez itt. Hiába készült több mint 21 millió Bogár, ebből a háború előtti változatból, amely technikailag nem is Volkswagen, hanem KdF Type 60, nagyjából negyven példány létezik.

A Type 60 volt a Bogár első szériaváltozata, amelyet 1937-től gyártottak, de a haditermelés mellett nagyon kevés készült polgári célra. Ez a példány, amelyet most Észak-Karolinában kínálnak megvételre 295 ezer dolláros áron, ami közel 85 millió forintnak felelne meg, meglehetősen ismert, már több aukción is szerepelt. A 25 lóerős KdF Wagent 1943-ban gyártották, és a német vöröskereszt akkori igazgatója használta. Ráadásul a matt zöld autó most, 73 évesen is kiváló állapotban van, és a legtöbb alkatrésze még eredeti, bár az olyan részleteken, mint a puritán belső kárpitozás, látszik, hogy alapos felújításon eshetett át a közelmúltban.

Mindezek ismeretében valószínűnek tartjuk, hogy előbb-utóbb felbukkan valaki, aki hajlandó kifizetni érte akár ezt a csillagászati összeget is.