E jelben tér vissza a kirúgott Top Gear trió

2016.06.30. 06:05

A The Grand Tour az Amazon Prime megbízásából készül, Johannesburgban veszik fel az első epizódot, amelyet még harmincöt másik követ a szerződés szerint.

Úgy hallani, a régi Top Gear epizódok receptjének legalább egy részét magukkal vitték a műsorvezetők: a cím is arra utal, hogy utazgatós műsor lesz, amelyben különféle helyszíneken forgat majd a trió. Úgy néz ki, az olyan kötelezően kényelmetlen elemek kimaradnak, amilyen a celeb-autóztatás volt a Top Gear-nél, inkább arra koncentrálnak, ami az utóbbi szezonokban már a TG-ben is a műsor lényegét adta: a külföldi kalandokra.

Érdekes kérdés, hogy mire a The Grand Tour ősszel adásba kerül, mi marad a felújított Top Gear-ből, amely egyelőre elég szerényen teljesít. Hiába trombitált össze egy rakás ismert arcot a BBC, a közönség látványosan utálja Chris Evanst és csapatát, sőt, úgy hallani, lassan a stábon belül is kibékíthetetlen ellentétek kezdenek kialakulni. A nézettségi adatokat ismerve nagy összegben fogadnánk rá, hogy a BBC vezetése ma már bánja, hogy annak idején kitették Clarksont a pofon miatt, hisz ezzel a brit állami televízió a legnézettebb műsorát is elveszítette.