Luxus SUV-on dolgoznak a franciák

2016.07.03. 15:57

Hibrid hobbiterepjárón dolgoznak a Citroën luxusmárkájaként számon tartott DS mérnökei. A luxus SUV-ot 2018-ban mutathatják be, és a márka második hullámos modellsorozatának első tagja lehet.

DS 6 Wild Rubis tanulmány a 2014-es Pekingi Autószalonról
DS 6 Wild Rubis tanulmány a 2014-es Pekingi Autószalonról

Ezekről a tervekről az értékesítésekért és marketingért felelős Arnaud Ribault beszélt a brit Autocarnak, méghozzá a londoni Formula E-futam előtt. Elmondta, az első, bemutatkozó modellek után hamarosan már egy második hullám következik, egy újabb modelloffenzíva, amelynek során a prémiumpiac legfontosabb szegmenseit igyekeznek majd lefedni. Ez pedig a hobbiterepjárókat és a szedánokat jelenti.

Ami a hajtásláncokat illeti, elsősorban a hibridtechnológiában látják a jövőt. Ehhez egy benzinmotort vennének alapul, a dízel-hibrid megoldás nem igazán szerepel a terveik között. Fontos azonban számukra a meggyőző teljesítmény és a komfort is. Nyilvánvalóan részleteket egyelőre nem árult el, de korai is lenne még pontos műszaki adatokról beszélgetni.

Ha pedig már az SUV és a szedán szegmensek összevetését vizsgáljuk, akkor azt is fontosnak tartotta elmondani Ribault, hogy elsőként a hobbiterepjáró érkezhet. Ezt tartják ugyanis a legdinamikusabban fejlődő területnek. Arról viszont egyelőre nem csöpögtetett információkat, hogy mikorra épülhet ki komplett modellpalettájuk.