Itt a tolatókamerák iPhone-ja

2016.07.05. 00:07

Egy pofonegyszerű, napelemes tolatóradarral jött ki a Pearl, egy javarészt korábbi Apple-fejlesztőkből álló cég. Tessék technosznobok, új területre tör be a iPhone-mentalitás: itt az egyszerű, dizájnos és előremutató tolatóradar. 

A videón látható eszköz neve RearVision, és az eddig látottak alapján nem túlzás az Apple-ös párhuzam. A kisfilm minősége és didaktikussága is leginkább onnan lehet ismerős, na meg a videó szerint kábé úgy magaslik ki ez a cucc a tolatóradarok kínálatából, ahogy az iPhone tette anno az okostelefonoknál. A fejlesztők vezérelvei a dizájn és az egyszerűség voltak, a napelemes megoldás pedig egy jó érzékkel kitalált plusz. Korai lenne ítélkezni, de úgy tűnik, azt adja, amit egy átlag autós elvár: útmutató nélkül telepíthető és semmit sem kell megbontani hozzá. Egy szabvány amerikai rendszámkeretre egy mozdulattal felpattan a kamera, és a rendszer egy OBD II csatlakozóba nyomott adapter segítségével tudja, mikor kell küldenie a telefonnak a kamerák képét.

A RearVision nem olcsó, 499 dollár (140 ezer forint). A Pearl azt mondja, ez csak a kezdet, egy sor autós kiegészítővel készülnek. A kulcsszavak még egyszer: egyszerűség, dizájn - a Teslának bejött.