Eladó Paul Newman Le Mans-i Porschéja

2016.07.07. 15:22

Ha Paul Newman és autóversenyzés, az emberek fejében Datsunok és Nissanok durrognak, pedig a huszadik század egyik legnagyobb színésze versenyzői karrierje legnagyobb sikerét ezzel a Porsche 935-össel érte el. Az autóval, ami hamarosan gazdát cserél.

Túl színészi pályája csúcsán, Newman a hetvenes évek elején kezdett bele komolyabb szinten az autóversenyzésbe. Sokféle pályaversenyt megjárt, egy alkalommal Le Mans-ban is indult a Dick Barbour Racing Porschéjéval. Az 1979-es futamon társa Dick Barbour volt, valamint a négyszeres Daytonai 24 órás-győztes Rolf Stommelen. A hármas nyolc kört kapott ugyan a győztes porschés csapattól, de így is másodikok lettek, amivel Newman örökre beírta magát a profi autóversenyzők közé.

Le Mans után egy ideig Apple Computers-es szponzormatricák alatt versenyzett az autó, 2006-ban újította fel a Porsche-guru Paul Willison. Akkor kapta vissza ezt a Le Mans-ban is használt vörös alapú dizájnt. Így megy most az aukcióra is, a szervezet, a Gooding & Co. nem írt konkrét árat, de előreláthatólag 4,5-5,5 millió dollár (1,25 milliárd-1,5 milliárd forint) között mehet majd el az augusztusi árverésen.