Ilyenek lennének az Audi kamionjai?

2016.07.08. 14:39

Truck for Audi nevű projektjével mutatja meg két szabadúszó dizájner az Audinak, merre van a kamionok formatervének jövője. Artem Smirnov és Vladimir Panchenko szerint erre.

Artem és Vladimir két elektromos hajtású kamiont álmodtak ezekmögé a nagyon jelenkori formák mögé. Jelenkori, mármint ha telefonokat, fülhallgatókat, háztartási gépeket vagy bármi olyan használati eszközt nézünk, aminek megjelenésére a fogyasztói társadalomban érzékenyek az emberek. A kamionok formavilágát viszont nem a konzumkultúra hangulata alakítja, máskülönben lehet, hogy itt tartanánk.

Elvben mindkét dizájntanulmányt agymotorok hajtanák a fülke alá került akkumulátorokról. Ezek persze csak tét nélküli töltelékinfók, ahogy a fülke is relatív: a tanker utasterét például a formulaautók ihlették, és úgy az egész téma komolyságát mutatja, hogy a tervezők vadászpilótákat raktak a kormányok mögé. 

A második kamiont sem könnyebb elképzelni jövőbeli irányzatként. A törtfehér nyergesre Brembo fékeket pakoltak a dizájnerek, és az orra konkrétan úgy néz ki, mint egy okostelefon. A légellenállása is legalább olyan rossz, a peres gumiról pedig megkérdezhetnének néhány kamionost, mennyire vágyják.