Molotov-koktélt dobtak a Google autójára

2016.07.09. 11:28

Egy üldözési mániás férfi gyújtotta fel a Google egyik Street View-autóját. Raul Diaz több járművet is megpróbált megrongálni, többször is próbálkozott, míg végül sikerrel járt. Akár húsz évet is ülhet.

Diaz először május közepén próbált meg felgyújtani kamerával felszerelt Street View-autókat. Az egyik jármű mellett összetört sörösüvegeket találtak a Google Mountain View-i központjánál. Az elkövető néhány hét múlva visszatért, akkor pisztollyal lőtt az autókra. Ez az első két támadás azonban komolyabb károk nélkül ért véget.

Később aztán – miközben a rendőrség a korábbi eseteket még vizsgálta – ismét lecsapott, ekkor pedig már sikerrel is járt. Molotov-koktéllal sikerült felgyújtania az egyik autót, de nem volt eléggé elővigyázatos. Volkswagen Touaregje több biztonsági kamera felvételén is feltűnt, majd egy gyorshajtásba is belefutott.

Az őt igazoltató rendőrök robbanószergyanús tárgyakat találtak nála. A hírek szerint beismerte tettét, és elmondta: úgy érezte, a Google figyeli őt. Ettől feszültté, idegessé vált, majd rászánta magát az akciókra. Egyelőre nem tudni, hogy milyen büntetést kap, illetve esetleges betegségének bizonyítása esetén mire számíthat. Mindenesetre akár húsz év börtönre is ítélhetik.