Gyári képen, videón a legnagyobb Skoda

2016.07.10. 17:22

Nem akarták tovább tartani a csendet, de a formát csak nem mutatják még meg – egy trükkös bemutatóval visz közelebb a Skoda a Kodiaq-hoz.

A gyári kémfotózás egy nem létező műfaj, az ilyen szétmatricázott autókat jellemzően amatőr fotósok lesiképein ismeri meg a világ. A Skodánál most kicsit fordult a helyzet, mert a jelek szerint szériaközeli autó már van, még a mozgását is láthatjuk, csak nagyon szeretnének valami meglepetést hagyni az őszi Párizsi Autószalonra. A formát. Így történhetett, hogy az autó első tesztútjairól nem valami remegő képes, telefonos videót kaptunk, hanem ezt itt.

Mozgóképen talán jobban kijönnek a Kodiaq méretei. Egy Octavia kombinál négy centivel hosszabb autóról van szó, amiből készül majd 5+2 üléses változat is. A formát nehéz befogadni a matricákon át, de mintha egyedül az orrán lenne bármi kapcsolat a Genfben bemutatott új skodás SUV-jövőképpel, a Vision S-sel. Annak a hátrafelé erősen emelkedő övvonalának például semmi nyoma.

A Kodiaq három TSI-vel és TDI-vel kezd majd. A legerősebb benzines a 180 lóerős kétliteres lesz, vélhetően emellé lesz majd összkerékhajtás is, de ez már csak sejtés. A párizsi bemutató után okosabbak leszünk, 2017 első hónapjaiban pedig várhatóan már az utakon lesz a legnagyobb Skoda.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.