Még több sportos Skoda jöhet

2016.07.11. 13:29

A Skoda vezérigazgatója, Bernhard Maier egy interjúban beszélt arról, hogy komoly potenciált látnak a nagyobb modellek sportos változataiban. 2018-2019 körül a Superb és a most érkező Kodiaq hobbiterepjáróból is készülhet vRS kiadás.

Maier az interjúban azt is elmondta, hogy a technika adott, nincs elméleti akadálya a fejlesztésnek, viszont a lépés üzleti hátterét alaposan meg kell fontolni. Ez érthető, hiszen a rajongók természetesen lelkesednek egy ilyen típusért, ám azok, akik ténylegesen megvesznek egy Superbet, nem biztos, hogy a száguldás kedvéért teszik, ahogy az sem biztos, hogy a sportmodell hivalkodóbb kasznijára vágynának. A Superb-kínálat csúcsa jelenleg a kétliteres turbós változat, 275 lóerővel, így a vRS-hez legalább a Golf R 300 lóerős összkerekes hajtásláncát lenne érdemes használni, és ugyanennek lehetne helye a sportosra szabott Kodiaqban is.

Maier ugyanakkor beszélt a Fabia vRS gyártásáról is, amire a vezető nem lát sok esélyt, mert állítása szerint jelenleg nem megvalósítható. Egy másik forrás elmondta, hogy sokan vágynak egy ekkora hot hatchre, de ezen a piacon most nem lehet komoly nyereséget termelni.

A Superb vRS lehetséges kinézetéről az ismert virtuáltuner, Theophilius Chin készített látványtervet. Ő szolid toldatokkal, szélesebbre húzott légbeömlőkkel, és látványosabb felnikkel képzelte el a modellt.