Még durvább M2-es BMW jöhet

2016.07.13. 06:49

Ugyan a gyár nem erősítette meg, de az Auto Motor und Sport információi szerint jön egy versenyzésre átalakított M2-es BMW, amelynek a neve GTS vagy CSL lehet. A német magazin értesülései szerint már zöld utat is kapott a fejlesztés.

A háromliteres turbómotor teljesítménye 370 lóerőről 400 fölé emelkedne, és a súlycsökkentés miatt a kasznielemeket is szénszálasra cserélnék. Ezen kívül módosított légterelőket, nagyobb méretű, állítható hátsó szárnyat, és karbon-kerámia fékrendszert kapna, természetesen feszesebbre hangolt futóművel. Még akár az is lehet, hogy az M4 GTS-hez hasonlóan megszabadulnak a hátsó ülésektől, ezzel helyet nyerve egy bukókeretnek. 

Az M2 GTS-ről még nincs kép, de valószínűleg hasonló jellegű kasznija lesz, mint az M4 GTS-nek.
Az M2 GTS-ről még nincs kép, de valószínűleg hasonló jellegű kasznija lesz, mint az M4 GTS-nek.

Az M2 eleve igazán népszerű modell, így nem kizárt, hogy tényleg megvalósul egy ilyen, még sportosabb kiadás. Készül ilyen az M4-esből is, a GTS közel a duplájába, 48 millió forintba kerül az alapváltozatnak, ezek alapján sejteni lehet, hogy ha megvalósul, az M2 GTS/CSL-t is hasonló bátorsággal árazzák majd be. Itt pedig Winkler élményeit olvashatják az M2-es bemutatójáról.