Lassacskán megkerülnek Paul Walker ellopott autói

2016.07.14. 12:13

Csendben zajlott, de most úgy fest, megoldódik a Paul Walker-baleset egyik leggusztustalanabb ügye: a színész családja visszakapja a Walker-féle autókollekció ellopott darabjait.

A 2013 novemberében meghalt Walkernek komoly autógyűjteménye volt, melyet a kaliforniai Valenciában tárolt egy raktárépületben. Itt dolgozott Richard Taylor, aki korábban sokat segített a színésznek az autók gondozásában, és szabad bejárása volt csarnokba, ahol a kollekció pihent. A máig zavaros történet szerint Taylor szinte órákkal azután, hogy hírt kapott Walker haláláról, többed magával több mint harminc autót vitt el a gyűjteményből, köztük egy Porsche 911 GT3 RS-t, több M3-as BMW-t és egy Ford Crown Victoriát. Ez önmagában nettó lopás, de Taylor ahelyett, hogy csendben túladott volna az autókon, állítólag még a gyászoló Walker-családnál is bepróbálkozott, hátha visszaveszik tőle jó pénzért a hiányzó darabokat. Nem vették.

A Walker-család azt mondta, a történtek ellenére megpróbálták békésen, csendben rendezni az ügyet, és ezért cserében az egyik feltételük az volt, hogy visszakapják az autókat. Jelen állás szerint Taylor számára már nem maradt menekülőút, a család ügyvédje szerint belátható időn a belül a gusztustalan történet végére érnek, és visszakapják Walker autóit. Még nem tiszta, hány darabon adott túl ezalatt a két és fél év alatt Taylor, de amit még rejteget, visszaadja a családnak, a többivel pedig majd elszámolnak valahogy. A gyűjtemény már amúgy sem lehet teljes, több közülük elkelt egy 2014-es árverésen.

A jó érzékkel összekapart, teljes kollekcióról egyébiránt Matt Farah is forgatott nem sokkal Walker halála előtt.