Utcán a legdurvább Citroen DS

2016.07.15. 14:41

A DS E-Tense koncepcióautót a Genfi Autószalonon mutatták be idén, de akkor senki sem gondolta, hogy utcai autó lehet belőle. Erről még mindig nincs szó, viszont a párizsi forgalomban levideózták a mozgó tanulmányautót.

AzE-Tense-t több Citroen kísérte, melyekből operatőrök filmezték, ezért valószínű, hogy reklámfilmet forgatnak. Ez persze még mindig nem jelenti azt, hogy az autó sorozatgyártásba kerül, az is elképzelhető, hogy egy amolyan imidzsfilmet készítenek a Citroen luxusmárkája, a DS számára, amelyet aztán a szalonokban, kivetítőkön játszhatnak a háttérben. Nem kizárt, hogy az E-Tense egyes formai megoldásai visszaköszönnek majd a jövő DS modelljein, így még alkalmasabb, hogy sulykolják a formanyelvet a leendő vásárlókba.

A gyáriak szerint az autót egy 402 lóerős villanymotor mozgatja, amelyet lítium-ion akkumulátorok táplálnak. Ezzel alig 4,2 másodperc alatt futhatja meg a százat, és ha ezt nem próbálgatjuk gyakran, országúton akár 360 kilométeres hatótáv is elérhető vele, de állítólag a kevésbé kímélő városi használat mellett is elmegy 310-et, a végsebessége pedig akár a 250 km/órát is elérheti. Ha gyártásba is kerül az autó, nem valószínű, hogy a közeljövőben történne, mivel a Citroenből kivált DS márka inkább hobbiterepjárókkal bővítené a palettát, ezzel meglovagolva az aktuális divatot.