Kannibalizált Formula-1-es autót szobadísznek

2016.07.17. 06:56

Az 1999-es Formula-1-es szezon Eddie Jordan csapatának legjobbja volt. Heinz-Herald Frentzen két nagydíjat is nyert a Mugen-Honda V10-esével szerelt rikító sárga autóval, a csapatversenyben pedig csak a két nagymenő, a Ferrari és a McLaren előzte meg őket. Ez az időszak volt a V10-es korszak kellős közepe, bár pont ebből, a háromliteres Honda-motorból nem jut semmi annak, aki megveszi ezt a tizenhat éves Jordant.

A képen látható, árverésre került példány 1998. október 6-án készült, és azon túl, hogy az 1999-es szezon több futamán használták, ki vehette részét a 2000-es szezonra készülő utód tesztprogramjából is. Legalábbis erre utal a hátsó felében átalakított aerocsomag. Miután nyugdíjazták, évekig egy kanadai Honda-kereskedésben állt, valószínű ekkor került ki belőle a motorja. A Jordan saját fejlesztésű váltója, a hajtás többi eleme, a fékek és a karbonfülke viszont járnak hozzá, így lényegében egy egész jó emléktárgy a huszadik század végi motorsport csúcsáról.

Az online árverés hétfő este lejár. Jelenleg egy kis közép-kategóriás autó áráért, 25 ezer dollárért elvihető.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.