Már Budapesten ólálkodik az új Suzuki Swift

2016.07.18. 18:23

Tavasz óta hallani, hogy már tervezik a következő Swiftet, itt-ott alaposan megváltoztatott részletmegoldásokkal, de alapvetően a jelenlegi modell stílusát követve. Ám most már itthon is felbukkantak az első próbapéldányok a nyílt utcán.

Egy olvasónk, Beni küldött néhány képet, amelyeken egy áruházi parkolóban látható a gombóc-Swift következő változata. Az álcaponyva alól kilóg néhány karakteres részlet is, így láthatók a szögletes hátsó lámpák, az egészen elnyújtott fényszórók, vagy a korábbinál nagyobb túlnyúlások, így nem is lehet kétséges, hogy mivel is van dolgunk.

Azt egyelőre csak sejteni lehet, hogy a Suzuki itt is az új turbós benzinmotorokat alkalmazza majd, mint az amúgy hasonló méretű, bár valamivel tágasabb Baleno esetében, bár az az érzésünk, alapmotornak itt is meghagyják az 1,2 literes négyhengeres szívó benzinest, hisz annak a gyártása egyelőre sokkal olcsóbb. A Swift egyébként is sokkal kedvezőbb áron érkezhet, mint tágasabb ikertestvére, hisz várhatóan itthon szerelik majd össze, szemben a Balenóval, amely Indiából érkezik.