Ezért sem tesszük a gyereket a csomagtartóba

2016.07.20. 14:19

A 29 éves Jessica Reger közel három hónapot tölthet el a börtönben, miután rajtakapták, hogy három- és ötéves gyermekét egy Corvette csomagtartójában szállította.

A pennsylvaniai rendőrség névtelen bejelentés alapján állította meg a sportkocsit, amelyet Reger egy barátja vezetett. Miután megtalálták a két gyereket a csomagtartóban, anyjukat le is tartóztatták. A büntetése 90 nap börtön és 300 dollár pénzbüntetés, mivel a helyi jog szerint ennyi adható, ha valaki egy hat év alatti gyermeket őrizetlenül hagy egy autóban. A Corvette-ben persze nem is igazán lett volna másutt hely a gyerekeknek, de ez biztosan nem a megfelelő mentség.

Ezzel persze nem azt mondjuk, hogy csak a törvény betűje miatt ne tegye senki a gyerekeit, vagy bármilyen élőlényt zárt csomagtartóba – ilyesmire minimális empátiás készséggel rendelkező emberi lény amúgy sem vetemedik.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.