Ezzel búcsúzik a Mercedes CLS

2016.07.20. 06:34

Az aktuális CLS, a W218 jelzésű ugyan még csak öt éves, de úgy néz ki, a Mercedes már szabadulna tőle. A magyarázat valószínűleg az, hogy a látványos, sportos kupé az előző E osztály alapjaira épül, így jobban megéri új autót tervezni, mint a régi alkatrészeket csak a CLS kedvéért tovább gyártani.

A Final Edition egyébként nem más, mint egy viszonylag gazdag felszereltségi szint, amelyért Németországban 8211 euró, azaz közel 2,6 millió forint felárat kérnek. Gyakorlatilag bármilyen, a típushoz eddig is kínált motor-váltó kombinációval elérhető. A felszereltségi szinthez 19 hüvelykes felnik, egy visszafogott aerodinamikai csomag, gyémánt-mintázatú hűtőrács és dupla kipufogó jár. Emellett belül frissített fedélzeti számítógépet és fekete bőr kárpitozást kapnak a vásárlók.

Bár az üzenet egyértelmű, ez a végső változat, most tessék vásárolni, ameddig lehet, de a Mercedes egyelőre nem árult el semmit a lehetséges utódmodellhez. Hallani ugyan olyan spekulációkat, amelyek szerint 2018-ra elkészítik a harmadik CLS-t, sőt, egyesek azt is tudni vélik, hogy a Shooting Brake-ről a lemondanak a németek, mindennek egyelőre nincs sok alapja. Csak annyi tűnik biztosnak, hogy a működő receptet megtartják, azaz az E osztály műszaki alapjaira épül majd az utód is, annak egy, akár a használhatóság rovására is látványosabb alternatívájaként.