Izmos Porschét vett magának Verstappen

2016.07.23. 11:50

Különleges sportautóval lepte meg magát Max Verstappen a Forma-1-es Magyar Nagydíj előtti napokban. A fiatal holland klasszis egy Porsche 911 GT3 RS-t vásárolt, méghozzá 400 ezer dollárért – mintegy 114 millió forintért.

A tizennyolc esztendős pilóta ifjú kora ellenére persze megteheti. F1-es karrierjét a Scuderia Toro Rossónál kezdte, majd az idei szezon első négy versenyét követően átülhetett a Red Bull Racing egyik autójába. Nyilván nincsenek megélhetési gondjai, de édesapja, a korábban szintén Forma-1-es Jos Verstappen elmondta, a nagy költekezések előtt a srácnak mindig ki kell kérnie szülei jóváhagyását.

Ezt a megerősítést most tehát megkapta. Bár kora miatt csak tavaly ősszel szerzett jogosítványt, a versenyzés már egészen a gyermekévek óta élete részét képezi. Apja szerint Max a közúton nagyon higgadtan vezet. Előző autója egy Renault Clio RS volt, ezt váltja most a Porsche.

A 911 GT3 RS-ben egyébként négyliteres szívómotor dolgozik, amelynek csúcsnyomatéka 460 newtonméter, teljesítménye pedig ötszáz lóerő. Walter Röhrl is kivette a részét a fejlesztésből, a végeredmény pedig nemcsak a puszta számok miatt meggyőző. Mindent megad, amit egy sportautótól elvárhatunk.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.