Odacsapták az egyedi sportkocsit

2016.07.23. 15:51

Úgy tűnik, a július nem kedvez a ritka és méregdrága szupersportkocsiknak. Pár nappal ezelőtt a Nordschleifén zúztak le egy Koenigsegg One:1-t, most pedig Párizsban pusztult a Pagani Huayra egy különkiadású példánya, a teljesen egyedi Pearl. Erre mondják, hogy az anyagi kár jelentős.

Azt nem tudni pontosan, hogy mi idézte elő a balesetet, az viszont tisztán látszik, hogy elsősorban a Pagani bal hátulja kapott nagyon nagy ütést. A képeken nem szerepel másik autó, így könnyen lehet, hogy a sofőr egyszerűen elvesztette uralmát autója fölött – talán túlbecsülte saját képességeit, és a kelleténél jobban taposta a gázt.

Egy ilyen sportkocsival persze egyáltalán nem nehéz túlzásba esni. A Huayra Pearl-ben is Mercedes-AMG V12-es dolgozik, amellyel 3,3 másodperc alatt gyorsul százra. Végsebessége 360 km/h. Elég tehát egy pillanatnyi kihagyás, és könnyen kicsúszhat a buli a kezünk közül. A hírek szerint az autót szaúdi tulajdonosa törte össze. Ha ugyanilyet nem is tud már venni, azért autó nélkül nagy valószínűséggel nem marad majd.

Fotók: infaustus_vid.da