2016.07.24. 10:49

A kerekesszék szó hallatán nem feltétlenül a csapatás jut eszünkbe. Ezen a megállapításon változtathat sokat a Howe and Howe Technolgies legújabb munkája, a Ripchair 3.0. A műhelytől nem szokatlan az, hogy durva lánctalpas gépekkel rukkoljanak elő, korábban bemutatták már a Ripsaw EV-2-est, amivel aztán a legkülönbözőbb terepeken vadultak. Most egy másik műfajban bizonyítanak.

A Ripchair 3.0 lényege: amellett, hogy szinte bárhol elmegy, képes befogadni nagyjából bármely kézi hajtású vagy elektromos kerekesszéket. Az előző verziót évekkel ezelőtt készítették el, majd tovább farigcsálták a gépet. Ebben a változatban mintegy 570 kilogrammot nyom a Ripchair – már ami a száraz tömeget illeti. Hasmagassága 25 centiméteres.

A lánctalpas négyütemű motorja 29 lóerőt teljesít. Végsebessége 16 km/h körüli, ami első hallásra nem tűnik soknak, de ebben a műfajban azért bőven kielégítőnek mondható. Extraként ráadásul olyan kiegészítőket is kaphatunk, mint a horgászbot-, vagy vadászpuskatartó. A cél, hogy minél inkább a vásárlói igényekhez igazítsák az egyes példányokat.