Ikerturbós V6-os motorral térhet vissza a Supra

2016.07.24. 18:15

Már régóta pletykálják, hogy a Toyota feléleszti a legendás sportkocsiját, a Suprát. Ennek egyik bizonyítéka volt a BMW-vel közösen készített FT-1 tanulmány, ami a Toyota részéről a Supra, a BMW oldaláról pedig a Z4 utódja lehetne. A tanulmány kapcsán még BMW motorokról beszéltek, most azonban úgy tűnik, inkább házon belül oldaná meg ezt a kérdést is a japán gyártó.

Nem kell messzire nyúlni a Toyotának hathengeres motortért, ugyanis a hamarosan érkező új Lexus GS és LS modellekbe épp most fejlesztettek egy ikerturbós V6-ost. A japán autós médium, a Mag-X értesülései szerint a 943F kódú motor 400 lóerős, maximális nyomatéka pedig 400 Newtonméter.

Igaz, hogy a Supra eddig minden generációjánál soros hathengeres motort hordott az orrában, de manapság, amikor az autógyártók csökkenti a motorok méretét és a hengerek számát, örülhetünk, hogy a Toyota megteheti, hogy hathengerest tesz az új Suprába. Mindamellett, ismerve a Toyota Sport szakembereit, biztos, hogy valóban sportos karakterűre hangolják majd a V6-ost.