Több mint félmilliárd forintos hiperautó jön a Mercedes-AMG-től

2016.07.24. 13:09

A pletykák szerint lázasan folyik a munka a Mercedes-AMG háza táján. A jövőre 50 éves AMG ugyanis egy méregdrága hiperautót tervez piacra dobni az évforduló alkalmából.

Az R50 hibrid lesz, de itt természetesen nem a fogyasztáscsökkenés, hanem a lehető legnagyobb teljesítmény elérése indokolja a villany-benzines hajtást. Az első kereket egy-egy 150 lóerős villanymotor hajtja majd, a kétliteres, négyhengeres, ezer lóerős turbós benzinmotor pedig az autó közepén kap helyet. Az 1300 lóerős összteljesítmény mellett 1300 kiló alatti súlyt ígérnek az AMG mérnökei. Az elárult jellemzők alapján egy kétszemélyes, karbon fülkés sportkocsira számíthatunk.

Az AMG-nél elérhető összes technikai újítás helyet kap majd az R50-ben, így az AMG GT-R-ben bemutatott hátsókerék-kormányzással és a kereket egymástól függetlenül vezérlő adaptív futóművel is találkozunk majd a hiperautóban. A külsőről eddig annyit árultak el a tervezők, hogy a Le Mans-i versenyautók és a CLK GTR hangulatát idézi majd az R50.

A Mercedes az Aston Martin RB 001 és a Bugatti Chiron konkurenciájának szánja az AMG R50-et, ennek megfelelően borsos ára lesz: két és hárommillió euró között kell majd fizetnie annak, aki haza szeretne vinni egyet a várhatóan kis példányszámú, közúton is legálisan használható hiperautóból.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.