A Le Mans-i győztesek evolúciója

2016.07.25. 16:45

Néha egészen érdekes megnézni, hogy a mögöttünk hagyott évtizedekben hogyan változtak meg bizonyos dolgok. Korábban a Porsche 911-esről, majd a 3-as BMW-ről is készült olyan videó, amely a modell evolúcióját mutatta be 1-2 percben. Most a Le Mans-i győzteseken a sor.

Az animáción szépen látszik, hogy a hatvanas években még a leggyorsabb autók is nagyban hasonlítottak a szériamodellekre. Ez mára nyilván megváltozott: az első, 1920-as évekbeli győztes és a 2014-es Audi R18 között ég és föld a különbség – ezt pedig teljesen jól átadja a videó. Míg a kezdetekkor elég volt hetven lóerő, addig a későbbiekben jött az alumíniumblokk, a bokszermotor, majd a turbó és a hibridhajtás.

A 24 órás verseny nemcsak sok változást, hanem megannyi drámát is hozott az évek, évtizedek során. Ha az ideiről lemaradt volna, annak történéseit itt olvashatja el. Ha pedig arra kíváncsi, mennyire elvetemült dolog ötven köbcentis robogókkal egynapos versenyen körözgetni, akkor a Totalbike24 hírfolyamáért erre tessék.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.