Mégiscsak lesz új Mitsubishi Lancer

2016.07.26. 16:20

A Mitsubishi vezetése korábban már jelezte, hogy nem szándékoznak folytatni a Lancer sorozatot, helyette a szabadidő-autókra koncentrálnak. Mégis készül egy felismerhetetlenségig átalakított változat, valószínűleg a kínai autópiac kedvéért.

A most kiszivárgott képek tanúsága szerint a Lancer teljes burkolatát lecserélték: nem csak az orrkialakítást igazították az Outlanderen és a Pajero Sporton már látott új sémának megfelelően, de az autó oldala és hátulja, sőt, még a tető kialakítása is változott. Csak a jellegzetes arányok jelzik, hogy a 2007-ben bemutatott régi platformra épül ez a modell is. Úgy tudjuk, a Mitsubishi és kínai partnere, a GAC közös gyárában készül majd a megújult modell, de nem túl valószínű, hogy ezt Kínán kívül is forgalmazzák majd.

Persze az sem egészen biztos, hogy a Lancer valóban eltűnik a kínálatból, hisz most, hogy a Renault-Nissan átveszi a Mitsubishi irányítását, elképzelhető, hogy a személyautó-kínálatot Nissan műszaki tartalomra építkezve mégiscsak megújítják. Ám úgy néz ki, bármit is hozzon a jövő, ez az új Lancer variáció mindenképp gyártásba kerül.