Még durvább parasztvakítás a Fast 8-ban

2016.07.27. 14:31

Azt a nyolcadik Halálos Iramban rész készítőinek a javára írnánk, hogy nem felejtik el a legendás amerikai izomautókat, de a tálalás legalábbis megkérdőjelezhető.

Az épp most zajló forgatáson készült egyik fotón például egy brutálisan kiszélesített, diffúzoros Dodge Charger látszik, ami önmagában is teljesen zavaros ötlet, hisz ilyen hasmagasság mellett a diffúzornak eleve nincs sok értelme. Ám ami igazán meglepő, az a csomagtartóból kilógó gépészet. Valamiféle helikopter-gázturbinának néz ki, de igazán nem is egyszerű azonosítani. Csomagtartóba szerelt turbónak egyszerűen túl nagy, és az sem valószínű, hogy a hátsó kerekeket hajtaná a nagy V8-assal együtt. Persze filmen bármi elképzelhető, de az egésznek inkább klasszikus filmes parasztvakítás-szaga van – mint amikor a Batmobile farán a sugárhajtómű-fúvókában lusta kandallótűz lobban, csak mert az jól néz ki.

Más képek is előkerültek persze, például egy összetört, 60-as évek közepi vörös Corvette Stingrayről, amellyel szintén New York utcáin gyorsulgatnak majd. Ami meg azért nagyszerű, mert New Yorkban jellemzően közlekedni sem lehet nappal, nem hogy gyorsulási versenyt tartani az utca teljes szélességében. Egyelőre persze csak találgathatjuk, hogy mi sül ki mindebből, míg 2017 áprilisában a mozikba nem kerül az új film.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.