Nincs ennél gyorsabb elektromos autó

2016.07.29. 14:07

Az előző generációs Corvette Z06 eleve nem lassú autó, de az amerikai Genovation Cars kidobta belőle a brutális hétliteres small block V8-ast, és elektromos hajtással helyettesítette. Így nem csak csendesebb és környezetkímélőbb, de 95 lóerővel erősebb is lett az autó.

Ugyanez a gép februárban már futott egy rekordot – 300 km/h-val száguldott – de a legújabb változat még ennél is gyorsabbnak bizonyult. Két villanymotorját egy 44 kWh-s akkumulátor táplálja, az összteljesítményük pedig 600 lóerő. Így a Kennedy Űrközpont aszfaltján az autóval elérték a 330,8 km/h-t, amiről azt mondják, világrekord az utcai használatra alkalmas elektromos autók között.

A horvát Rimac sportkocsija, a Concept One az adatai szerint ennél is többet tud, 354 km/h-s végsebességről beszéltek a bemutató során, de hogy ez valós adat, azt egyelőre nem bizonyította az autó. És amíg nem kerítenek sort egy dokumentált mérésre a horvátok, addig a Genovation Corvette-je számít a világ leggyorsabb rendszámos villanyautójának.