Megvan a legszabálytalanabb magyar autós?

2016.08.01. 19:35

Egy rendszám volt az autóján, azt is egy másikról szerezte. El volt tiltva a vezetéstől, de ittas volt, amikor kiszedték a rendőrök a forgalomból, ráadásul minden jel szerint nem sokkal egy cserbenhagyásos baleset után. Egy eleki huszonévesé lehet az ország legszabálytalanabb autósa cím. 

Mindent elkövetett, amit lehetett – címmel jelent meg a Police.hu-n N. Sándor vasárnap hajnalának története. A Gyulai Rendőrkapitányság járőrei azután igazoltatták Sándort, hogy folyamatosan áttért a szembe sávba és többször majdnem összeütközött a szemből érkezőkkel Gyulán, a Béke sugárúton. Mivel a 24 éves eleki férfi semmilyen személyes iratot nem tartott magánál, valamint az alkoholteszter megfújásakor pozitív értéket produkált, előállították a rendőrkapitányságra. Az újabb mintavétel aztán alátámasztotta az ittasság gyanúját, amit a sofőr is elismert. Sőt, az is kiderült róla, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezik és a járművezetéstől is el van tiltva. Már ideáig sem egy egyszerű történet, pedig ez még csak a fele.

Az már az igazoltatásnál kezdetén feltűnhetett, hogy N. Sándor autójának első rendszáma hiányzott, de hamar kiderült, hogy az az egy árva rendszám hátul eredetileg egy másik személygépkocsira volt kiadva. Nem példátlan húzás, és már önmagában többéves szabadságvesztés járhat érte, de még itt sem volt vége a történetnek. Időközben bejelentés érkezett a rendőrségre arról, hogy az intézkedés megkezdése előtt a 44-es számú főút Békéscsaba és Gyula közötti szakaszán baleset történt. Két Gyula irányába közlekedő autó ütközött érintőleg, de a balesetet okozó autó vezetője megállás nélkül továbbhajtott. Innen már nem nehéz kitalálni a folytatást: a rendőrök Sándor autójának átvizsgálásakor megállapították, hogy ő lehetett ennek a balesetnek is az okozója, ezért az Opelt további szakértői vizsgálat miatt lefoglalták.

Sándor vétségek és szabálysértések hosszú sora miatt áll majd bíróság elé, de hogy pontosan mifélék miatt arról a Police.hu rendőrnyelven írt jelentése ír.