Párban rendelt Bugattit a szaúdi gyűjtő

2016.08.02. 07:23

Úgy néz ki, elegendő pénzért a Bugattinál tényleg minden eladó. Ezúttal egy meg nem nevezett szaúdi ügyfélnek adták el azt az autót, amely a Chiron sorozat előfutárának tekinthető. Bár a Vision Grand Turismót elsősorban arra tervezték, hogy a PS4 konzolon, a Grand Turismo 6 nevű játékban bárki vezethesse, elkészítették a valóságos változatot is, amely mostantól a kérdéses autógyűjtemény központi darabja lesz.

Ha igazak a pletykák, az egyedi autót, és mellé az egyik első szériagyártású Bugatti Chiront Badr bin Saud herceg vette meg, a szaúd-arábiai királyi család egyik tagja, a néhai Abdullah király unokája. A Bugatti közleménye szerint afféle zárt árverésen kelt el a két autó, ahol az új tulajdonos tette a legjobb ajánlatot. Az egyértelmű, hogy sokkal többet kellett fizetni ezért a két autóért, mint ha valaki csak egy közönséges Chiront venne 2,4 millió euróért.

A pénz itt persze aligha lehet akadály, hisz a szaúdi királyi család vagyonát 19 milliárd – igen, 19 000 millió – euróra becsülik.