Kétszáz felett lobbant lángra a Mustang

2016.08.03. 11:32

Joe Charles hajmeresztő élményen van túl: 200 km/h-nál kigyulladt alatta a Ford Mustang, pontosabban a Shelby GT350-es. Az ijesztő képek ellenére a pilóta végül egy karcolás nélkül úszta meg a kalandot, ami nagyrészt a lélekjelenlétének köszönhető.

Egyszerű hétvégi pályanapnak indult a történet, és Charles beszámolója szerint jól is ment minden, amíg el nem kezdett folyni az olaj a motorból. Ez a tűzforró kipufogón meggyulladt, a lángok pedig elérték az üzemanyagrendszert. Ekkor borult lángba az egész autó. A sofőr persze fékezni próbált, de ekkorra a fékfolyadék is túlhevült és megbuborékosodott, azaz a 160 km/h körül száguldó tűzgolyót a megszokott módon nem lassíthatta tovább. A megoldás az lett, hogy egyesbe tette a váltót, és a kuplunggal, illetve a kézifékkel lassította le az autót, miközben már minden lángolt körülötte. Így még az előtt kiugorhatott, hogy a lángok megégethették volna, és elkezdhette oltani a lángoló járművet.

A kaland önmagában talán nem is lenne olyan érdekes, az viszont példaértékű, ahogy a Ford az esetre reagált. A gyár a tavalyi Shelby GT 350-et garanciában a még gyorsabb GT350R változatra cserélte, így Joe nem marad sokáig pályaautó nélkül.