Terepjáróval folytatja az Alpine?

2016.08.03. 15:02

A modern Alpine sportautó még a márka legendás gyökereihez nyúlik vissza, de a későbbiekben több más modellt is bemutatnak ezen a márkanéven, amelyeknek nem lesz sok közük a hagyományokhoz. A brit Autocar információi szerint a következő Alpine egy nagy SUV lehet, méretben az Audi Q5-öshöz, a Porsche Macanhoz vagy épp a BMW X3-ashoz hasonló.

Az Alpine vezetője, Michael van der Sande azt mondja, nem állhatnak meg a sportkocsinál, ha a márkát hosszú távon sikerre szeretnék vinni. „Ahhoz, hogy felépítsünk egy márkanevet, olyan kínálatot kell kialakítanunk, amellyel fenntarthatjuk a keresletet.” - mondja. Ez egyben azt is jelenti, hogy az Alpine feltámasztását valahogy úgy képzelik a Renaultnál, ahogy a BMW sikerre vitte a Minit: erőteljes arculatú, prémium-modelleket kínáló, nagy nyereséget hozó divatmárkát szeretnének létrehozni. Sande azt mondja, legalább hat-hét életképes ötlet felmerült már arra vonatkozóan, hogy a sportkocsi után hogyan bővíthetnék az Alpine választékát, bár részletekbe érthető módon nem bocsátkozott.

Ugyanakkor azt hangsúlyozta, hogy bármilyen kategóriában is folytatják, igyekeznek hűek maradni a márka gyökereihez, és elkészíteni az adott szegmens legdinamikusabb, legnagyobb vezetési élményt ígérő modelljét. Magyarán nagy teljesítményű, sportos hangolású autókat várhatunk az Alpine-től, borsos áron.