Mégis elkészül a középmotoros Corvette

2016.08.04. 16:06

A Corvette 1953 óta van piacon, és azóta is a General Motors palettájának egyik állócsillaga. Mégis érdemes lehet változtatni a bevált koncepción, hogy a fiatalok számára is vonzóbbá váljon.

Bár az 1960-as évek óta szinte egyfolytában pletykálnak a középmotoros Corvette-ről - készültek is ilyen gyári tanulmányautók és privát átépítések szép számmal - a sorozatgyármánynál a GM eddig ragaszkodott a bevált elrendezéshez: erős, nyomórudas V8-as az autó orrában, hátsókerék-hajtással. Úgy tűnt, ebből semmiképp nem engednek, de úgy hallani, meggondolták magukat, és erre jó okuk van.

A The Detroit News információi szerint ugyanis folyamatosan nő a Corvette vásárlók átlagéletkora. Magyarán ugyanazok veszik a típust, akik az elmúlt évtizedekben is, és ennél nincs ijesztőbb egy autógyártó számára, hisz azzal fenyeget, hogy egyszer csak kihalnak a típus vásárlói, és megszűnik a kereslet. Állítólag ezért kezdtek hozzá egy középmotoros változat kifejlesztéséhez. Egyes pletykák szerint ez az új Corvette nem csak középmotoros lesz, de még valamiféle elektromos hajtást is kaphat, amely alacsonyabb átlagfogyasztást, és talán 10-20 kilométer tisztán elektromos hatótávot jelenthet.

A koncepció drasztikus modernizálása ugyan növelheti valamelyest a típus árát, de semmiképp nem drámaian, ugyanakkor a Corvette nevét megszabadíthatja a jelenlegi, kissé elavult arculatától. Így még akkor is megéri, ha a jelenlegi, C7-es Corvette-et sokan a legjobb sportkocsik közé sorolják, miután az elmúlt két-három generációváltás során drasztikusan sokat erősödött, és a futómű is rengeteget fejlődött.

A középmotoros modell állítólag már 2018-ban bemutatkozhat, sőt, a műszaki alapjaira az évtized végéig egy Cadillac luxusmodell is épülhet, de úgy hallani, az aktuális Corvette akár 2021-ig is gyártásban maradhat, hogy a koncepcióváltás zökkenőmentesebben mehessen végbe, és ne veszítsék el azonnal a sportkocsi eddigi híveit.