Megszórták a bajnok csapatot BMW i8-akkal

2016.08.07. 15:31

Alighanem az évezred eddigi legmeglepőbb sportsikerét hozta össze a 2015/16-os angol bajnoki szezon megnyerésével a Leicester City. A kiesés-esélyes csapatból egy szezon alatt bajnokká lett Leicesteben már rég kiosztották a bónuszokat, ez a fejenként egy BMW i8 csak a ráadás.

Vichai Srivaddhanaprabha, a csapat dollármilliárdos thai tulajdonosa már korábban beígért egy-egy jutalomautót játékosainak. Korábban B-osztály Electric Drive-ról, a kiscsaládi Mercedes villanyos változatáról szólt az ígéret. Tekintve, hogy a csapat java fiatal, gyerekmentes férfiakból áll, akik egy része hírhedten nagy kedvelője az ázsiai prostiknak, aligha lett volna őszinte az öröm az egyterűek miatt. Most viszont felkerült egy friss Twitter-bejegyzés, rajta a Protonic kékben sorakozó flottáról, amely készen áll a játékosokra.

Srivaddhanaprabha az öltőzőben jelentette a hírt, miszerint minden játékosnak jár egy i8. Négyüket kivéve, akik azóta vagy átigazoltak, vagy kölcsönben voltak a bajnokszezonban. Szép gesztus, és mindezt azután, hogy a fizetéseken felül már 6,5 millió fontnyi (2,3 milliárd forint) bónuszt osztottak szét a csapatban a bajnoki cím után. Az autóváltás okáról egyelőre nem jött hír, de a BMW-kre ettől függetlenül van magyarázat. A klub egyik szponzora a Sytner Leicester, egy autókereskedés, ahol BMW-ket is forgalmaznak. Valószínű innen jött ez az egy híján húsz i8, amelynek összértéke piaci áron úgy hétszáz millió forint.