Saját autótisztítót kapnak a teslások?

2016.08.07. 17:00

Összeállna a világ tán legzöldebb kézi autótisztító vállalatával, és egy havidíjért cserébe már az autómosást is hálózaton belül intézné a Tesla.

Első hallásra furcsa árukapcsolásnak tűnhet a hír, pedig nagyon logikus lépés volna. A Tesla-tulajdonosok jellemzően a Tesla saját töltőállomásain, az úgynevezett Superhargereknél töltik autóikat – már ahol van ilyen. Olyan ez számukra, mint másnak a benzinkúti tankolás, csak amíg utóbbi köré a legtöbb helyen épült egy komplett szolgáltatóipar élelmiszerbolttal és autómosóval, addig a Superchargerek általában magukban állnak egy parkoló sarkában. Ezen változtatna most a Eco Green Auto Cleannel közösen a Tesla.

A beszédes nevű Eco Green Auto Clean egy nagyon környezetbarát technikával dolgozó autótisztító vállalat. Azt mondják, kizárólag biológiailag lebomló anyagokat használnak, és egy egészautós tisztításhoz kevesebb, mint egy pohár vizet használnak. 

Jelenleg csak a Tesla saját telepén megy a közös munka, de állítólag már a szolgáltatás ára is megvan. Azért, hogy a teslások a teslás töltőállomásokon igénybe vehessék a partnercég szolgáltatását 80 dolláros (21 ezer forint forint) havi díjat kell majd fizetniük. Legalábbis a Model S és a Model 3 kapcsán ennyiről hallani, míg a lényegesen nagyobb felületű Model X esetén 90 dollárról. A zöldautós amerikai sajtó szerint ennyiért havi két külső-belső mosás/takarítás jár majd. Hogy egy saras, vastagon mocskos autót hogyan mosnának le a bemutatott technika mellett egyelőre rejtély, de a Eco Green Auto Clean ebben a videóban alaposan bemutatja, hogyan és mivel zajlik náluk egy tisztítás.