Szenzációs futamon nyolcadik Michelisz

2016.08.07. 21:01

A túraautó-világbajnokság idei egyik legjobb élmeccsének főszereplője lett Michelisz Norbert az argentin fordulón. Egy küzdelmes hatodik hely után fél futamon át tartotta a hazai pályán versenyző címvédőt. Majd jött a kavicságy. 

Fotó: fiawtcc.com
Fotó: fiawtcc.com

Egy közepesen izgalmas futammal indult a túraautó-világbajnokság argentin fordulójának első futama. Az izgalmakat első sorban a fordított rajtrács miatt elölről induló Luca Filippi folyamatos hátracsúszása, valamint a motorcsere miatt a mezőny végéről induló Jose-Maria Lopez felzárkózása adta. Amíg ők ellentétes irányból indulva végigpofozták magukat a mezőnyön, Tom Chilton simán nyerte pályafutása negyedik győzelmét Tiago Monteiro előtt. Magyar szempontból sem volt unalmas a fordított rajtrácsos első futam, kisebb csaták után Michelisz három helyet előre lépve hatodik lett.

Lopez formáját látva a második futamot bárki előre odaadta volna az argentinnak. A pole-ból induló címvédőt azonban simán lerajtolta Michelisz a második helyről indulva, majd hét körön át állta a két gyári Citroen próbálkozásait. Az egyenesekben rendre felzárkózó Lopez támadásait mind levédte szűken a futam feléig, majd miután az argentin erőből elment mellette, megelőzte a szorosan zárkózó Yvan Muller is. Alig telt el néhány kanyar, Muller kicsúszásakor Norbi is ment a franciával, és a kavicságyban dobott el néhány pozíciót. Innen már eseménymentesen folyt tovább a futam, amin Lopez simán bejött elsőnek Coronel és Huff előtt, míg Norbi nyolcadikként ért célba.