Jöhet a dízel Bentayga

2016.08.08. 13:10

A Bentley SUV-ja egyelőre csak egyféle motorral kapható, a hatliteres, ikerturbós W12-essel, de nem ezt szánják a motorválaszték egyetlen tagjának. Úgy hallani, a következő változat dízelmotort kap, méghozzá azt, amely az Audi SQ7-est is hajtja.

A négyliteres V8-as, amelyet két turbó és egy elektromos feltöltő táplál sűrített levegővel, a Q7-es karosszériájával is könnyedén elbánik, így a Bentayga lendületes mozgatása sem okozhat gondot a számára. Lehetséges persze, hogy módosítanak a motor hangolásán, és nem kizárt, hogy az SQ7 435 lóereje sem lesz meg mind a Bentayga dízelváltozatában a még finomabb működés érdekében. Ugyanakkor ha ez a kombináció megvalósul, könnyen a legtakarékosabb Bentley lehet belőle, legalábbis ha a fogyasztás hasonlóan alakul, mint az SQ7 esetében, amely állítólag elmegy száz kilométert 7,2 liter gázolajjal.

Később állítólag más Bentley modellekbe is bekerülhet a nyolchengeres dízel: a Continental Flying Spurba jól is passzolhatna, az viszont nem egyértelmű, hogy a GT-be beépítenék-e. Arra pedig mérget vennénk, hogy a Mulsanne-ba nem kerül dízelmotor, talán soha.