A Rolls-Royce félreértett trükkje

2016.08.09. 11:34

Manapság már ritkaság, hogy egy autót orrdísszel gyártsanak. Ilyen szempontból a Rolls-Royce kivételes, hisz minden autóján alaptartozék a Spirit of Ecstasy – a szárnyas asszony, amely önmagában is komoly érték lehet, különösen ha az autóhoz a telibe aranyozott, vagy a kristályból metszett változatot rendelték meg. Ám az az érzésünk, ez az amerikai autókereskedő félreértette, hogy miért tűnik el az elegáns figura, ha megmozdítják.

Az ügyes üzletember ebben a kis filmben arról beszél, hogy miért nehéz ellopni a fémhölgyet: ha valaki megmozdítja, a szárnyas figura visszaugrik a motorháztető alá. Ez ugyan tényleg megnehezíti az amatőr orrdísz-tördelők dolgát, de aki készül rá, annak aligha okozhat gondot. Nem is beszélve arról, hogy az orrdísz-visszahúzó készülék eredendően nem az autó díszítését hivatott megvédeni, hanem gázolásos balesetkor a gyalogost, akit egy ilyen figura könnyedén ki is belezhetne, ha nem húzódna vissza egy tizedmásodperc alatt.

Azzal viszont tényleg megakadályozható a hűtődísz ellopása, ha a sofőr az autót leállítva visszahúzza a hölgyet az autó orrába – ez ugyanis a műszerfalról, egy gombnyomással is lehetséges.