Ékszer-kipufogó a Lamborghini-legendától

2016.08.09. 13:36

Az emberről, aki évtizedekig minden Lamborghinit elsőként vezethetett, akkor szerzett tudomást a világ, amikor elnevezték róla a Gallardo legnyersebb, hátsókerék-hajtású változatát. Ezzel egycsapásra szupersztár lett a márka rajongói számára – Ferruccio Lamborghini után a második ember, akinek a nevét a márka kapcsán ismerte meg a világ – és úgy tűnik, most ezt igyekszik kamatoztatni azzal, hogy a nevét és az arcát adta egy különleges kipufogórendszerhez.

A nemes egyszerűséggel VB-nek nevezett titán kipufogórendszer igazi mestermű lehet, mert egyetlen készlet legyártása 350 munkaórát igényel. A rendszer csupán 6,3 kilogrammot nyom, és különleges hangélményt ígér, igaz, csak az Aventador Superveloce típusra megy fel, a 750 lóerős szörnyetegre, amelyért közel 390 ezer eurót, azaz úgy 120 millió forintot kérnek. Nem csoda, hogy a VB kipufogókból csupán 30 példány készül, hisz az autóból, amelyre rárakható, sem gyártanak többet hatszáz példánynál.

Nem tudjuk, hogy csupán egyedi esetről van-e szó, vagy Balboni később más típusok kipufogóihoz is adja-e a nevét, de egyáltalán nem csodálkoznánk rajta, ha a VB márkanév gyorsan megvetné a lábát a piacon.