Kémfotókon a következő Audi A7

2016.08.09. 17:41

Először két éve, Los Angelesben láthattunk hasonló fazonú Audi tanulmányt. A Prologue elegáns kupé volt – egyáltalán nem biztos, hogy abban a formában gyártásba is kerül – amely, mostanra egész biztos, az Audi következő kaptafájának szerepét tölti be. A stíluselemei ugyanis tisztán láthatók az A7 kémfotóin is: a korábbinál szélesebb és alacsonyabb, hatszögletű hűtőmaszk, a sarkokra kitolt befelé kifejezetten hegyes, négyszögletű első lámpák, és úgy általában a karosszéria számos éle adja az új fazon karakterék.

Valószínű, hogy erre a kaptafára, készül az összes nagyobb, hosszmotoros Audi személyautó. Ha minden igaz, elsőként az A8-as utódja érkezik, de az A6-A7 páros is bemutatkozik valamikor 2017-ben. Várhatóan az összes modell ugyanarra a műszaki alapra épül majd, amely MLB Evo néven ismert. A motorválaszték az aktuális divathoz igazodva a korábbiaknál kisebb hengerszámú és hengerűrtartalmú motorokból áll majd, kétliteres négyhengeres és háromliteres hathengeres turbós benzines- és dízelmotorokból. A négyliteres V8-assal valószínűleg csak a sportos S változatokban találkozhatunk.

Várható, hogy ezekből a típusokból nem csak hibrid, de akár tisztán elektromos kivitel is készül majd, bár ez valószínűleg egy-két évvel a bemutató után érkezik majd.