Megvan az új Mercedes sorozat neve

2016.08.12. 12:14

Korábban már hallhattunk olyan pletykákat, amelyek szerint egész almárkát tervez bevezetni a Mercedes elektromos típusai számára, amelyeket épp most fejlesztenek, erőforrásokat nem kímélve. A legújabb információk szerint már be is adták a kérelmet egy sor, típusjelzésnek használható háromtagú betűsor védelmére.

Ezek mind az EQ betűkkel kezdődnek, a harmadik karakter pedig A-tól X-ig az angolszász ABC összes betűje. Ez azt sejteti, hogy a megszokott egybetűs modellek – az A, a B, a C, az E és az S osztály – elektromos változatai EQA, EQB, EQC, EQE és EQS néven érkeznek majd, az viszont nem egyértelmű, hogy mondjuk a villamos hajtású GLE Coupét hogy hívják majd, feltéve, hogy lesz ilyen. A logikus megoldás az EQGLE Coupé lenne, de azt talán a Mercedesnél is érzik, hogy ez így több sebből vérezne.

A villany-Mercedesekről ezen felül még mindig keveset tudni, bár a Daimlernek bőségesen akad tapasztalata ezen a téren. Egyebek közt saját akkumulátorgyára is van a cégnek, és szoros fejlesztési partnerük, a Renault-Nissan mögött is gazdag villanyautó-gyártói múlt áll. Ezzel együtt valószínű, hogy el kell még telnie néhány évnek, mire a Mercedes előállhat az első elektromos szériamodellel – a legmerészebb becslések szerint sem várhatók az új, luxuskategóriás villany-Mercedesek 2018 előtt.