Válaszcsapás a Deltawingtől

2016.08.12. 13:24

Bár a Deltawing már korábban megmutatta csőrformájú utcai autóját, miután a Nissan hasonló elvek alapján épített, háromüléses Bladeglider típusát megmutatták Rióban, az olimpia előtt, mintegy válaszként az amerikaiak is mutattak egy újabb, számítógéppel generált képet saját, GT elnevezésű autójukról.

Az eredeti koncepció ugyanis a Deltawingtől jön, és mielőtt a Nissan magáévá tette volna az ötletet, egy darabig az amerikai céggel építtette saját Le Mans-i prototípusait. Miután a két cég útjai különváltak, volt belőle némi feszültség, hogy a különösen kis első nyomtáv ötletét a Nissan tovább használta, miközben ebből Don Panoz és csapata komoly üzletet szeretett volna csinálni. A Deltawing ugyan már korábban bemutatta saját utcai modelljének prototípusát, de úgy tűnik, a Nissannál gyorsabban halad a munka. Márpedig ha a japánok piacra dobnak egy ilyen szériamodellt, a Deltawingnek még kevesebb esélye marad, hogy sikerre vigye a koncepciót.

Jelenleg egyébként a versenyzésre koncentrál a Deltawing: DWC13 Coupé nevű versenygépük épp az IMSA sportkocsibajnokságában indul, kétszeres tömegű és teljesítményű, viszonyt jóval nagyobb fogyasztású autók ellen.