Kémfotók után hivatalosan is itt a Revero

2016.08.13. 17:22

Korábban már Gábor nevű olvasónktól is kaptunk egy olyan kémvideót, amelyen – mint utóbb valószínűsíthettük – egy Karma Revero szerepelt. A Fisker Karma álcázott utódját többször is sikerült már lencsevégre kapni, most azonban végre a hivatalos leleplezés is megvolt.

Annyit már biztosan tudni lehet az autóról, hogy minden egyes példány emblémáját kézzel festik. A tetőn napelemeket helyeztek el, amelyek magához az elektromos jármű akkucsomagjához tudják továbbítani a villamos energiát. Az információs és szórakoztató rendszert pedig a gyönyörű, intuitív és egyszerű jelzőkkel illetik a gyáriak.

A pontos műszaki adatokat egyelőre nem hozták nyilvánosságra. Így nem tudjuk, milyen teljesítményre lesz képes a Revero, ahogy az is titok még, milyen gyorsulást, végsebességet és hatótávot lehet vele elérni. Van viszont a hivatalos honlapon egy számláló, amely azt sugallja, nagyjából 26 nap múlva mindenre fény derül.

A Karma évente mintegy háromezer darabot gyártana a Reveróból. Ezek egyenként 135 ezer dollárba, átszámítva nagyjából 38 millió forintba kerülhetnek.